Sølvparken – Kongsberg

Prosjektet har blitt døpt Sølvparken, nettopp fordi det er et smykke av et område. Prosjektet er noe byen kan være stolt av, et glitrende smil i bybildet og et velkomment bidrag til en utvidelse av sentrum.

Eier: Sølvknuten Næring AS
Sertifiseringer: BREEAM-sertifisert
Byggeår handelssenteret: 2020
Bygninger: ca. 24 000 kvm
Tomt:

Beliggenhet

Sølvparken er sentralt plassert i nedre del av Kongsberg sentrum vis a vis Stortorvet kjøpesenter. Fra Sølvparken har du direkte tilgang via gangbro til Stortorvet kjøpesenter. Attraktiv beliggenhet på innfarten til Kongsberg sentrum.

Beskrivelse

På en nærmest uvirksom tomt ved innfarten til sentrum i Kongsberg, er det gjennom en lang prosess utviklet tre ulike prosjekter. Et boligkompleks med 68 leiligheter på et opphøyd gårdsrom, er plassert over parkering og et senter for storhandel i to etasjer. Et landemerke i nord markerer Kongsbergs høyeste bygning – et hotell på 11 etasjer med i alt 121 rom.

Handelssenteret består i dag av våre leietakere, Europris, Elkjøp, Kiwi, Jysk og Thansen.

Sertifiseringer

BREEAM-sertifisering av handelssenteret.
Næringsarealene med boligene over har fasader med stående og liggende trepaneler. Bakgrunnen for at det ble utstrakt bruk av tre var miljøprofilen lagt i prosjektet, både i form av energisentralen, men også BREEAM-sertifiseringen av handelssenteret.

Parkering

Sølvparken P-hus har parkering med skiltgjenkjenning. APCOA drifter parkeringen på stedet, som består av skiltgjenkjenning i et flunkende, nytt og flott P-hus. Det er også uteparkering på baksiden av senteret hvor du kan starte/stoppe parkeringen.

Parkeringen ligger i kort gangavstand til Kongsberg sykehus.

Meld din interesse

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.