Coop Extra Nygårdsveien

– Lytt til markedet

Plassering av næringsvirksomheter

Tekst: Henrik Sandvik

Hjertnes Eiendom har hjertet i sentrum, men mener bedrifter selv må få bestemme hvor de skal holde til. – Hvis ikke etablerer de seg andre steder, sier styreleder Øystein Bøe.

Beliggende midt mellom Grenland og Oslo, med flyplass, kystlinje, spennende bedrifter og gode bostedskvaliteter, er Sandefjord et attraktivt sted å etablere ny næring.

Debatten om lokalisering av arbeidsplasser raser imidlertid for fullt.

– Hvis man skal utvikle en god by, må man gi bedrifter muligheten til å etablere seg. Og her gjelder det å lytte til markedet, mener styreleder Øystein Bøe i Hjertnes Eiendom.

– Som bærende prinsipp må bedriftene selv få bestemme hvor de skal ligge, det kan ikke politikere bestemme. Hvis ikke finner de bare andre steder å flytte til, fortsetter han.

Bøe peker på at det ikke er god nok infrastruktur – som kollektivforbindelser, parkeringskapasitet og tomtestørrelser – til store bedrifter midt i byen.

– Dette betyr at hvis man ikke lar dem etablere seg langs E18 eller på et handelsområde som Pindsle, som i tilfellet med XXL, så etablerer de seg heller i en annen kommune.

Hjertnes Eiendom er ikke ukjent med kontroversielle prosjekter. Selskapet etablerte XXL-butikken på Pindsle og sto i sin tid også bak etableringen av hovedkontoret til det som i dag heter Wood, i nært samarbeid med Sandefjord kommune.

– Her ble det etablert 500 ingeniørarbeidsplasser, og hvis ikke dette hadde funnet sted på Fokserød, så ville det ha skjedd i Grenland eller Tønsberg. Det var aldri et alternativ å etablere seg i Sandefjord sentrum, sier Bøe.

Årsaken var at daværende Grenland Group hadde behov for å hente kompetanse fra et større geografisk område.

– De måtte tenke Telemark, Vestfold og Buskerud. Dette ser vi også i dag; bedrifter som må rekruttere bredt, ønsker å ligge nær E18 for å korte ned reiseveien, sier Bøe.

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.