Carlsenkvartalet – Sjønær bydel med rom for alle

Sandefjords nye “bydel” med felles oppgradert sjøfront til bruk og glede for alle. Vi har brukt tre år på å utvikle Carlsenkvartalet i samarbeid med dyktige arkitekter og Sandefjord kommune.

Velkommen til informasjonsmøte om Carlsenkvartalet – Sandefjord bibliotek 9. april kl. 18.00. Klikk her for invitasjon. På informasjonsmøtet får du høre SPIR arkitekter og Hjertnes Eiendom fortelle mer om prosjektet. Ingen påmelding, bare å møte opp.

Endelig kan vi vise frem tegninger og video

Sandefjords nye «bydel», Carlsenkvartalet er endelig ferdig prosjektert. Vårt hovedfokus i prosjektet har vært å lage en felles, oppgradert sjøfront, til bruk og glede for alle. Det har tatt oss tre år å planlegge, tegne og tilpasse byggeprosjektet. Vi er skikkelig stolte av resultatet. Med dette prosjektet ruster vi opp en del av sentrum som vil binde området fra Brødrene Berggren til Kokeriet tettere sammen. I tillegg håper vi at prosjektet også vil sørge for naturlig overgang fra nytt til gammelt bakover mot Bjerggata. Stikkord er attraktive møteplasser, åpenhet for allmenheten og sjøfront uten vei. Vi ønsker å bidra til et attraktivt og levende sentrum!

 

Se video fra Carlsenkvartalet her.

Rom for alle

Carlsenkvartalet vil ha to mål med flotte fellesarealer til bruk for hele Sandefjords befolkning. Her er det tilrettelagt så alle skal kose seg. Hele området er selvfølgelig også handicap-vennlig. Det blir også tilrettelagt for småbarn med en flott lekeplass. På restaurant-taket kan du ta med deg matpakka og nyte utsikten. Leilighetskomplekset vil by på alt fra store eksklusive leiligheter til små enheter som kan tiltrekke den yngre garde. Vi ønsker at området skal være et sted der du trives like godt enten du er 20, 50 eller 75 år. Her er det tilrettelagt så alle skal kose seg.

 

Restauranthuset til venstre vil være hjertet av Carlsenkvartalet. Her blir det både inne- og uteservering. På taket blir det benker og sitteplasser hvor du kan ta med deg matpakke og nyte utsikten. Det lages en stor lekeplass i midten til felles bruk. Det blir dype trapper, laget for å sitte og nyte solen, utsikten og livet i Fjor´n. Småbåter kan legge til ved en nybygget brygge. Det vil også bli et serveringssted til høyre i bildet.

Arkitekten:«Vår visjon er å vitalisere bryggeområdet i Sandefjord og knytte det tettere til sentrum»

Vi har tatt en prat med ansvarlig arkitekt hos SPIR arkitekter, Kristian Eliassen.

-Det har vært viktig for oss at havnefronten gir plass til alle, og ikke ekskluderer noen, forteller han. For å sikre plass til både å dingle med beina i vannkanten, mingleområder, servering/bespisning og lekeplass er det laget forskjellige nivåer. -Vi har også fokus på materialvalg som inviterer til at folk skal kunne sitte ned og trives med treverk, mye grønt og sjøutsikt, sier arkitekten.
Ved å legge om veien, frigjøres en tomt med stort potensiale for Sandefjords befolkning og næringsliv. To ting har vært sentrale her:
1. Skape en attraktiv og levende havnefront som er tilgjengelig for alle
2. Sørge for å binde havneområdet og bebyggelsen naturlig sammen med resten av byen
I tillegg er har det vært viktig for arkitektene å bevare historien og tenke helhetlig rundt havna og resten av bybebyggelsen. For å sikre en naturlig overgang fra Bjerggata og gamlebyen er det planlagt en såkalt «buffer-bebyggelse». Denne skal binde sammen gammelt og nytt og skape et gatemiljø i riktig skala i Thaulowsgate. Det vil være lav trehusbebyggelse mellom gamlebyen og den nye veien. – Vi synes vi har fått til en god overgang mellom gammel og ny bebyggelse, avslutter arkitekten.
Kristian G Eliassen (30), Ansvarlig arkitekt, SPIR arkitekter

«Vi har jobbet for å skape et moderne område der det urbane møter havet. En naturlig møteplass for folk i Sandefjord, med stor grad av åpenhet. Det synes jeg vi har fått til»

– Kristian G Eliassen (30), Ansvarlig arkitekt, SPIR arkitekter

 

Slik vil det se ut å vandre langs den oppgraderte bryggefronten mellom la Scala og Brødrene Berggren.

FAKTA OM CARLSENKVARTALET

  • Et nytt område med boliger, næring og store fellesarealer – Området strekker seg fra kaikanten til Thaulowsgate
  • Over 2 mål blir flotte fellesarealer for Sandefjords befolkning
  • 36 leiligheter på sjøsiden. I Thaulowsgate  bygges 16-20 mindre leiligheter i for å tiltrekke yngre kjøpere
  • Hele området blir tilrettelagt for barnevogn og rullestol
  • Veien flyttes bak sjøfronten – og brygga oppgraderes til et hyggelig sted å ferdes
  • Byggene har fra 1-7 etasjer
  • 18 av 19 politikere i Hovedutvalget for miljø- og plansaker stemte for å legge prosjektet ut til offentlig ettersyn
  • Carlsenkvartalet er et samarbeidsprosjekt mellom Hjertnes Eiendom og Malme Eiendom, i tett dialog med Sandefjord kommune

Dokumenter i saken: https://innsyn.sandefjord.kommune.no/politisk/wfinnsyn.ashx?response=journalpost_detaljer&journalpostid=2019027745&

 

Ta gjerne kontakt med oss dersom det skulle være noe du lurer på!

Meld din interesse